Sabtu, 16 Mac 2013

GULAI MASAM AYAM BERADU MALAM MENGAMBANG

HAI SEMUA...SIHAT??

DAH KENYANG BELUM??

HEHEHE...ASYIK CAKAP PASAL MAKAN JE KAN..

BAIKLAH...HARI NI SAYA NAK KONGSI RESEPI BERASASKAN TEMPOYAK..

HAAAAA...TAPI SAYA XGUNA IKAN PATIN UNTUK MASAK TEMPOYAK KALI NI..

MAKLUMLAH NAK CARI IKAN PATIN SUSAH SIKIT KAT SINI....HEHEHE

SAYA UBAHSUAIKAN MASAKAN TEMPOYAK KALI NI DENGAN MENGGANTIKAN AYAM..

SAPE SUKA MAKAN AYAM???ANGKAT TANGAN...

PERNAH MAKAN AYAM MASAK TEMPOYAK X??

KALAU XPERNAH JOM LA CUBE RESEPI INI...^_^

SEDAPPP TAU..

RUGI XCUBE..

KHAS UNTUK PEMINAT AYAM DAN TEMPOYAK..HEHHEHE



SEDIAKAN BAHAN-BAHAN SEPERTI
*kunyit hidup, cili api(ditumbuk lumat)
*tempoyak
*air
*ayam
*asam keping
daun kesum
timun
garam

CARA-CARA
sediakan periuk. masukkan kesemua bahan yang btanda * ke dalam priuk. nyalakan api. tutup periuk seketika dan tggu sehingga menggelegak. masukkan timun, daun kesum dan garam secukup rasa.. biarkan seketika dan boleh dihidang..
 
TARAAAAAAAAAAA.......!!!!!HAAAA DAH SIAP...^_^
 
INILAH HASILNYE...=)
 
 
GULAI MASAM AYAM BERADU MALAM MENGAMBANG

RINGKAS, MUDAH, SENANG DAN PASTINYA SEDAP...

P/S: jika mahu kuah yang pekat dan lebih enak, anda boleh lebihkan tempoyak..
TQVM


Tiada ulasan:

Catat Ulasan